PRZYSTAWKI
-
Polecamy
EDAMAME
Gotowane strączki soji
19,- -
TOFU STEK
Stek z tofu smażony na klarowanym maśle z czosnkiem i tartą rzepą
29,- -
SAKE DANGO
Pieczone kulki łososia z mango, ananasem i awokado
39,- -
GRAVADLAX
Marynowany w łosoś z guacamole i granitą z zielonego jabłka
39,- -
NEW STYLE SASHIMI
Cienkie plastry serioli, podane z jalapeno i sokiem z limonki
59,- -
MAGURO TATAKI
Delikatnie opiekany świeży tuńczyk, podany z czosnkiem i imbirem
49,- -
CEVICHE
Marynowany w soku z limonki okoń morski z chili i kolendrą
39,- -
HOTATE
Przegrzebki pieczone w muszlach z chili i limonką w kremowym sosie
49,- -
GYUTATAKI
Plastry soczystej, marynowanej w sake i imbirze polędwicy wołowej, podane ze świeżym czosnkiem i imbirem
39,- -
CARPACCIO NA WASABI
Cienkie plastry polędwicy wołowej z rukolą, parmezanem, borowikami i delikatnym kremem z wasabi
39,- -
PIEROŻKI GYOZA 9 szt
Japońskie pierożki z kaczką lub mięsem
35,-
ZUPY
-
MISOSHIRU
Klasyczna japońska zupa z pasty sojowej miso z tofu i glonami wakame
12,- -
OSUIMONO
Delikatny, klarowny bulion rybny
12,- -
SAKE GIRU
Lekko pikantna zupa rybna z kawałkami łososia i świeżymi kiełkami
19,- -
TAJSKA ZUPA KOKOSOWA Z KREWETKAMI
Tajska zupa z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i liśćmi kaffiru, podana ze świeżą kolendrą, grzybami słomianymi i krewetkami
29,- -
TAJSKA ZUPA KOKOSOWA Z KURCZAKIEM
Tajska zupa z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i liśćmi kaffiru, podana ze świeżą kolendrą, grzybami słomianymi i kurczakiem
19,- -
BLACK TIGER
Pikantna zupa paprykowa z makaronem ryżowym i krewetkami
25,- -
SAKE GIRU
Aromatyczna zupa łososiowa z kiełkami
19,-
DANIA GŁÓWNE
-
ŁOSOŚ
Smażony na maśle łosoś z salsą ze świeżych pomidorów
49,- -
Polecamy
HALIBUT
Marynowany w miso i sake halibut z grilla
69,- -
Polecamy
OKOŃ
Delikatny, marynowany w paście miso okoń morski z sokiem z limonki
69,- -
OŚMIORNICA
Duszona w piwie ośmiornica zapiekana w maśle cytrynowym z puree z marchewki i marynowaną dynią
59,- -
KREWETKI JAMBALAYA
Krewetki królewskie duszone w sake z pieprzem cayenne, sokiem z limonki i awokado
69,- -
KREWETKI W ZIELONYM CURRY
Krewetki z pikantnym i aromatycznym tajskim sosem curry
69,- -
SEAFOOD LASAGNE
Lasagne z kawałkami ryb, krewetkami i małżami
59,- -
MULE PO TAJSKU
Pikantne mule duszone w mleku kokosowym z zielonym curry i tajską bazylią
49,- -
KURCZAK TERIYAKI
Soczyste udko kurczaka z ananasem i sosem teriyaki
49,- -
Polecamy
KACZKA TERIYAKI
Soczysta połówka kaczki marynowanej w pomarańczach i cynamonie z sosem teriyaki
69,- -
WOŁOWINA Z WARZYWAMI
Delikatna polędwica wołowa z warzywami i sosem ostrygowym *( pikantnym)
59,- -
BUTANIKU NO TERIYAKI
Marynowane żeberka z rusztu z delikatną nutą teriyaki, palonym porem i puree z selera naciowego i jabłka
49,- -
TEMPURA
Krewetki / owoce morza i warzywa / kalmary
59/49/39,- -
TEMPURA BURGER
Krab miękkoskorupkowy lub burger rybny w tempurze w czarnej bułce podany z frytkami z batata
39/49,- -
Polecamy
STEK WAGYU
300,-Soczysty stek z najlepszej klasy wołowiny Wagyu, podany z klasycznym sosem demiglace i grillowanymi warzywami
-
"Jak głosi przypowieść, na obrzeżach miasta Kobe pewien chłop przesadnie dbał o swe bydło. W japońskim gorącym klimacie poił swoje zwierzęta napojem przypominającym piwo, który wytwarzał na własne potrzeby. Napój ten orzeźwiał znakomicie, więc podawał go swoim podopiecznym. Czyścił bydło pękiem ryżowej słomy, a robił to z takim namaszczeniem i tak sumiennie, że można powiedzieć, iż fundował im codzienny masaż. Kiedy nadszedł czas uboju, okazało się, że mięso z jego zwierząt jest wyjątkowo delikatne i miękkie. Wprost rozpływało się w ustach. Wszyscy okoliczni mieszkańcy nie mogąc wyjść z podziwu prześcigali się w przebijaniu ceny kupowanego mięsa. Chłop postanowił rozpocząć kolejną hodowlę. Tak zaczęła się historia wołowiny Kobe/Wagyu. Do dzisiaj poi się bydło piwem, regularnie masuje, pozwala paść się na otwartych łąkach. Proces produkcji, czy też chowu powoduje tak wysoką cenę mięsa. Różnica jest jednak tak wyraźna, iż smakosze gotowi są słono płacić za tak cudowne doznania, jakie wywołuje szlachetność Kobe/Wagyu beef"
DODATKI
-
RYŻ JAPOŃSKI
6,- -
RYŻ Z WARZYWAMI
8,- -
RYŻ Z JAJKIEM
8,-
MAKARONY
-
RAMEN
Japońskie danie z makaronem, wieprzowiną, jajkiem i warzywami w aromatycznym bulionie
39,- -
GYUNIKU UDON
Japoński gruby makaron pszenny, w delikatnym bulionie, z duszoną wołowiną i warzywami
59,- -
TEMPURA UDON / SOBA
Japoński makaron pszenny / gryczany w delikatnym bulionie, z krewetkami i warzywami w tempurze
59,- -
YAKISOBA RAMEN / UDON
Smażony z krewetkami japoński makaron udon lub soba
49,- -
PAD THAI
Tajski pikantny makaron ryżowy smażony z kurczakiem lub krewetkami, tamarynowcem i orzeszkami ziemnymi oraz tajskimi ziołami
49/59,-
SAŁATKI
-
SAŁATKA Z KREWETEK I PALUSZKÓW KRABOWYCH
40,- -
SAŁATKA Z KREWETEK
50,- -
SAŁATKA GOMA WAKAME
15,- -
WAKAME NO SUNOMONO
Klasyczna sałatka ze świeżych glonów wakame w zalewie z octu ryżowego i soku z limonki
19,- -
SAŁATKA CEZAR
Sałata cezar z kurczakiem teriyaki
35,- -
SAŁATKA Z AWOKADO
I RUKWI WODNEJ19,-
+ KREWETKI39,-
ZESTAWY DZIECIĘCE
-
ZUPA
-
ROSÓŁ Z MAKARONEM UDON
10,- -
DANIE GŁÓWNE
-
ŁOSOŚ GRILLOWANY
29,- -
ŁOSOŚ TERIYAKI W PANIERCE PANKO
29,- -
KURCZAK GRILLOWANY
25,- -
KURCZAK TERIYAKI W PANIERCE PANKO
25,- -
PIECZONE KULKI Z ŁOSOSIA
25,- -
PALUSZKI RYBNE
29,- -
DODATEK
Ryż japoński z sezamem6,-
Frytki6,-
Frytki z batatów8,-