Sushi

Spróbuj

SUSHI

W naszej ofercie znajdziecie Państwo szereg smacznych potraw kuchni japońskiej.
Jesteśmy otwarci na sugestie naszych gości i gotowi do współpracy.

Dla Państwa wygody stworzyliśmy Sushi Bar,
gdzie wszystkie potrawy przyrządzane przez mistrzów sushi są na wyciągnięcie ręki.
Kolory talerzyków ułatwią wybór przekąski:

POMARAŃCZOWY 10,-
NIEBIESKI 15,-
ZIELONY 20,-
BORDOWY 25,-
ZŁOTY 30,-
CZERWONY 40,-
CZARNY 50,-

Gramatury wszystkich potraw są do wglądu na Państwa życzenie.
Ceny zawarte w menu są podane w złotówkach i zawierają podatek VAT.

Oferujemy Państwu obsługę każdego rodzaju przyjęcia okolicznościowego, zarówno w naszej restauracji jaki i w miejscu wskazanym przez Państwa.

SUSHI – SŁOWNIK

 

NIGIRI

(jap. zgniatać, gnieść) najprostsza forma podawania sushi. Kulka ryżu przykryta rybą, owocem morza, omletem lub warzywem (2 sztuki w porcji)

MAKI

(jap. zwijać, zawijać) kilkuskładnikowe sushi owinięte wodorostem nori (6 sztuk w porcji)

HOSOMAKI

(jap. hosoi – cienki, chudy) proste, jednoskładnikowe maki  (6 sztuk w porcji)

URAMAKI

(jap. ura – odwrotnie) wieloskładnikowe maki sushi z ryżem na zewnątrz (6 sztuk w porcji)

TEMAKI

(jap. te – dłoń) kilkuskładnikowe  sushi w formie rożka do jedzenia ręką (1 sztuka w porcji)

GUNKAN MAKI

(jap. Gunkan – kadłub łodzi) „koszyczki” z wodorostów z dowolnym nadzieniem (2 sztuki w porcji)

SASHIMI

(jap. – surowy) wykwintna potrawa, która składa się z samych surowych ryb i dekoracji, bez dodatku ryżu. Wyszukana kompozycja zachwyca wyglądem i jest prawdziwą ucztą dla koneserów smaku (od 5 do 35 kawałków ryby w porcji)

 

Zarezerwuj stolik

SUSHI – menu

Sushi

MENU

Zarezerwuj stolik