W naszej ofercie znajdziecie Państwo szereg smacznych potraw kuchni japońskiej.
Jesteśmy otwarci na sugestie naszych gości i gotowi do współpracy.
Dla Państwa wygody stworzyliśmy Sushi Bar,
gdzie wszystkie potrawy przyrządzane przez mistrzów sushi są na wyciągnięcie ręki.
Kolory talerzyków ułatwią wybór przekąski:
POMARAŃCZOWY 13,-
NIEBIESKI 18,-
ZIELONY 23,-
BORDOWY 28,-
ZŁOTY 33,-
BIAŁY 38,-
CZERWONY 43,-
CZARNY 50,-
Gramatury wszystkich potraw są do wglądu na Państwa życzenie.
Ceny zawarte w menu są podane w złotówkach i zawierają podatek VAT.
Oferujemy Państwu obsługę każdego rodzaju przyjęcia okolicznościowego, zarówno w naszej restauracji jaki i w miejscu wskazanym przez Państwa.
SUSHI – SŁOWNIK
NIGIRI
(jap. zgniatać, gnieść) najprostsza forma podawania sushi. Kulka ryżu przykryta rybą, owocem morza, omletem lub warzywem (2 sztuki w porcji)
MAKI
(jap. zwijać, zawijać) kilkuskładnikowe sushi owinięte wodorostem nori (6 sztuk w porcji)
HOSOMAKI
(jap. hosoi – cienki, chudy) proste, jednoskładnikowe maki (6 sztuk w porcji)
URAMAKI
(jap. ura – odwrotnie) wieloskładnikowe maki sushi z ryżem na zewnątrz (6 sztuk w porcji)
TEMAKI
(jap. te – dłoń) kilkuskładnikowe sushi w formie rożka do jedzenia ręką (1 sztuka w porcji)
GUNKAN MAKI
(jap. Gunkan – kadłub łodzi) „koszyczki” z wodorostów z dowolnym nadzieniem (2 sztuki w porcji)
SASHIMI
(jap. – surowy) wykwintna potrawa, która składa się z samych surowych ryb i dekoracji, bez dodatku ryżu. Wyszukana kompozycja zachwyca wyglądem i jest prawdziwą ucztą dla koneserów smaku (od 5 do 35 kawałków ryby w porcji)