Blog

lista artykułów

Bluefin, czyli tuńczyk błękitno płetwy

Bluefin, czyli tuńczyk błękitno płetwy

W Kambodży ogromną przyjemnością jest delektowanie się jakże prostą a jak smaczną kuchnią. Ogromne ilości owoców, warzyw i przypraw, świeżych ziół pachnących w gorącym słońcu to tylko część przyjemności. Największym przeżyciem są świeże ryby, które łowić można z pomocą miejscowych rybaków lub po prostu kupić nad ranem, gdy łodzie wracają z morza.

Czytaj więcej...
Co to znaczy SUSHI?

Co to znaczy SUSHI?

Dziś wpadło mi do głowy hasło sushi, może dlatego że fajnie byłoby zjeść coś lekkiego.
Schylmy się zatem nad tym… 

Czytaj więcej...
Cytryna, limonka, Yuzu

Cytryna, limonka, Yuzu

Cała południowa Europa i północna Afryka to cytryna pod różnymi postaciami. W Meksyku czy Ameryce Południowej siostra cytryny – limonka. W Azji zaś Yuzu – najstarsza odmiana cytryny.

Czytaj więcej...